tiistai 2. huhtikuuta 2013

Letut

5 dl             maitoa
2 kpl           kananmunia
3 dl             vehnäjauhoja
3 rkl            sokeria
1 tl              vanilliinisokeria
1 tl              suolaa
                   voita tai juoksevaa margariinia paistamiseen

1. Riko kananmunien rakenne sekoittamalla niitä voimakkaasti vispilällä.
2. Lisää kananmunien sekaan noin puolet maidosta, sokerit ja suola. Sekoita.
3. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti niin kauan että taikina on tasaista. (Ei paakkuja.)
4. Lisää loput maidot ja sekoita tasaiseksi.
(5. Anna taikinan "levätä" n. 10 minuuttia, niin jauhot ehtivät turvota ja lettujen koostumuksesta tulee parempi.)
6. Paista kohtalaisen kuumalla pannulla mukavan väriseksi.
7. Tarjoa esim. mansikkahillon kera.
(Jos ei jaksa paistaa kaikkea taikinaa kerralla, se säilyy n. 1 vrk jääkaapissa. Sekoita taikinaa ennen lettujen paistamista.)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti