maanantai 25. maaliskuuta 2013

Kurpitsansiemenleipä

3 dl         vettä
25g         tuorehiivaa (Jos sinulla on kuivahiivaa, lue pakkauksen kyljestä annostus.)
1tl           hienoa merisuolaa (normaalikin suola käy.)
n. 5 dl     sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
1 dl         kurpitsansiemeniä

Pinnalle:   vähän vettä
               ½ dl kurpitsansiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. (Kuivahiiva 42 asteiseen veteen.)
2. Lisää suola ja lisää jauhot vähitellen joukkoon.
3. Lisää siemenet ja pyörittele taikinaa hetki kauhalla.
4. Kaada taikina leivinpaperilla varustetulle uunipellille, ripottele pinnalle jauhoja ja taputtele tasaiseksi.
5. Peitä leivinliinalla ja anna kohota n. 20 minuuttia.
6. Pistele leipä haarukalla, pirskota pinnalle vähän vettä ja ripottele päälle siemenet.
7. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti