50g tuorehiivaa tai
1 pss kuivahiivaa
2 rkl hunajaa
2 tl suolaa
10-12 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
50g pehmeää voita
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. (Kuivahiiva 42 asteiseen.)
2. Lisää suola ja hunaja sekä puolet jauhoista.
3. Sekoita voimakkaasti ja lisää voi ja loput jauhot.
4. Alusta kimmoisaksi.
5. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
6. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa palasiksi.
7. Pyöritä pellille sämpylöiksi ja anna vielä kohota hetken.
8. Voitele vedellä ja paista 225 asteessa n. 10-20 min rusehtavuuden mukaan.
(Tästä ohjeesta minulle tuli n. 2 pellillistä hyvänkokoisia sämpylöitä.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti