tiistai 19. maaliskuuta 2013

Suklaakääretorttu

4     kananmunaa
yhtä paljon sokeria kuin kananmunia
puolet sokerin määrästä perunajauhoja
puolet sokerin määrästä kaakaojauhetta
2 tl  leivinjauhetta

1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota esille pelti ja leivinpaperi.
2. Ota esiin samanlaisia juomalaseja. Riko ensimmäiseen juomalasiin 4 kananmunaa. Mittaa toiseen lasiin yhtä paljon sokeria kuin kananmunia on ensimmäisessä lasissa. Mittaa kolmanteen juomalasiin puolet sokerin määrästä kaakaojauhoa ja toiset puolet perunajauhoja. Mittaa leivinjauhe jauhojen joukkoon ja sekoita ne keskenään.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi. (Vaahto on valmista, kun pinnalle tehty kuvio pysyy siinä hetken.)
4. Lisää jauhot siivilän läpi kahdessa erässä ja sekoita varovasti puuhaarukalla. (Nostelevin liikkein ettei vaahto "lössähdä".)
5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Kypsennä uunin keskitasossa 6-8 minuuttia.
7. Varaa kypsymisen aikana torttulevyn kokoinen leivinpaperi ja ripottele sille 2 rkl sokeria tai korppujauhoja.
8. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille. Ota pois päällimmäinen leivinpaperi. Jäähdytä tarvittaessa.
9. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri kääretorttu rullalle.
10. Anna kääretortun vetäytyä viileässä ja leikkaa se viipaleiksi tarjoilua varten.

Hillo- tai marjatäyte:
2 dl kiinteää hilloa, sosetta tai survottuja marjoja

Kerma-rahkatäyte:
1 dl kermaa
2 dl rahkaa
2 dl marjoja tai hedelmiä soseutettuna tai paloiteltuna

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita muut aineet kerman joukkoon.

Unelmatorttutäyte:
Voivaahto
100g voita
2/4 dl tomusokeria
1 tl vanilliini- tai vaniljasokeria

1. Pehmennä voi. Vatkaa voi, tomusokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi sähkövatkaimella.
2. Levitä jäähtyneelle torttulevylle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti